Header Image

Wat is Produvar?

Produvar is een handig ordervolgsysteem voor productiebedrijven. Een ERP-plus systeem, zeg maar. Met Produvar heeft u altijd en overal een helder overzicht van alle bedrijfsprocessen, van offerte tot factuur. U kunt efficiënt orders inplannen en zorgvuldig de voortgang van het productieproces bewaken. Het slimme, schaalbare systeem sluit aan op uw branche, uw onderneming en uw bedrijfsprocessen. Produvar is een online pakket dat in de cloud wordt geleverd als SaaS (Software as a Service).

Wat kunt u met Produvar?

Door handmatige handelingen te automatiseren, kunt u met Produvar uw bedrijfsprocessen stroomlijnen, veel tijd besparen en de kosten verlagen. Van het offerteproces, via het accepteren van een opdracht en het genereren van bestanden om machines aan te sturen, tot het aanmaken van de factuur – Produvar neemt u zo veel rompslomp uit handen, dat u zich al gauw zult afvragen waarom er niet eerder zo’n handig programma was.

Van hetofferteproces tot het aanmaken van de factuur

Snel complexe offertes samenstellen

We weten allemaal hoe het werkt: grote organisaties die een klus hebben, vragen tien offertes aan en gaan voor de laagste prijs. Negen van de tien keer doet u het voor niets, en toch bent u elke keer weer een hoop tijd kwijt met het samenstellen van uw offerte. Dat kan anders!

Met Produvar kunt u de meeste onderdelen van een offerte standaardiseren, zodat u razendsnel een offerte genereert waar u alleen nog de laatste details aan toe hoeft te voegen. Het scheelt u een hoop tijd en de potentiële opdrachtgever heeft binnen no time uw offerte binnen.

Productconfigurator

Een belangrijk onderdeel van de software is de productconfigurator. Daarmee kan uw afnemer zelf producten samenstellen die voldoende gespecificeerd zijn om direct te kunnen produceren. Produceert u bijvoorbeeld pallets? Bent u actief in de metaalbewerking of in de meubelindustrie? Dan kan een klant rechtstreeks in Produvar de gewenste afmetingen, materialen, constructie en hoeveelheden selecteren en met één druk op de knop uw productieproces in gang zetten.

Voorbeelden van machines die vanuit Produvar aan te sturen zijn:

  • CNC-machines
  • freesmachines
  • mengmachines
  • stansmachines
  • waterstraalsnijmachines
  • eigenlijk alles wat aan een PLC-systeem kan worden gekoppeld.

Eén van de voordelen van Produvar is dat het systeem uw bedrijfsrisico verlaagt. Om te beginnen is de afnemer die in Produvar een product heeft besteld, zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens. Bovendien kunt u, doordat uw assortiment veelal volledig configureerbare standaardproducten omvat die rechtstreeks in Produvar worden besteld, medewerkers vrijhouden voor de uitwerking van niet-standaardproducten. Zo kunt u de grote groep producten waar de meeste marge op zit, sneller, eenvoudiger en goedkoper produceren, en tegelijkertijd ruimte maken voor de specials.

Produvar verlaagt uw bedrijfsrisico

Gratis demo aanvragen

We laten u graag zien hoe Produvar werkt. Vraag een gratis demonstratie aan.

Meer weten

De standaardopties van Produvar zijn zo uitgebreid, dat ze aan vrijwel alle bedrijfswensen tegemoet komen. Heeft u toch behoefte aan speciale functionaliteiten? Dan programmeren we die graag voor u. Ze zullen altijd naadloos aansluiten op uw standaard Produvar-pakket.